Wederom succes bij DAN examens

Hallo medejudoka’s,

Graag wil ik jullie wat vertellen over afgelopen zaterdag 1 juli. Dit was een heel bijzondere dag voor mij, ik mocht namelijk op voor mijn zwarte band. De weken ervoor heb ik hard en geconcentreerd getraind met mijn uke Pascal. Samen hebben we heel wat uren getraind met Toine als supervisor om ons optimaal voor het examen voor te bereiden.

Vrijdagavond sliep ik slechter dan normaal, omdat ik de spanning van het examen toen al voelde. Ik had er zin in, maar was toch nog best zenuwachtig. In mijn hoofd heb ik op de dag zelf nog een paar keer doorgelopen wat ik allemaal ging doen.

Toen ik eenmaal aan de beurt was, om half 6, begon ik met het nage no kata. Na de eerste worp vloeide alle spanning weg. Ik raakte volledig in focus. Mijn kata ging wel prima, ik had hem weleens beter gelopen maar ik was niet ontevreden. Hierna begon ik aan mijn staande werk en dit verliep hetzelfde als op de training. Zonder al te veel problemen ging ik hierna door naar het grondwerk en ook dat ging prima. Toen mijn examen afgelopen was, moest ik aan de kant gaan zitten en gingen mijn examinatoren overleggen. Na een paar minuten overleg werd ik teruggeroepen en kreeg ik het goede nieuws te horen: ik was geslaagd voor mijn eerste dan!

Alle uren trainen waren het absoluut waard geweest en de beloning was geweldig, eindelijk mijn zwarte band!

Het duurt lang en kost veel tijd en training om je zwarte band te halen, maar het is het absoluut waard om door te gaan. Daarom raad ik jullie allemaal aan om te blijven trainen en uiteindelijk de zwarte band te halen!

Groetjes,

Ruben

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

3 Responses to Wederom succes bij DAN examens